Stiftelsen Tryggare Sverige Årsrapport 2009
   
 
Titel:Stiftelsen Tryggare Sverige Årsrapport 2009
Utgivningsår:2010
Omfång:110 sid.
Förlag:Jure
ISBN:9789172233874
Typ av verk:Samlingsverk
Serie:Stiftelsen Tryggare Sverige
Ämnesord:Kriminologi , Straffrätt

Pris: 175 SEK exkl. moms

 

Stiftelsen Tryggare Sverige är en partipolitiskt och religiöst obunden NGO (non-governmental organization) som drivs i form av en allmännyttig stiftelse av folkrörelsekaraktär. Stiftelsen bildades år 2008 med målsättningen att på olika sätt flytta fram positionerna för de som drabbas av brott och för att utveckla det brottsförebyggande arbetet i vårt land.

Stiftelsens vision är att Sverige även i framtiden ska vara ett av världens bästa länder att bo, vistas och verka i. Ett av hoten mot denna vision är en ökande brottslighet. Det gäller inte minst den organiserade brottsligheten som hotar rättsstaten och ytterst våra demokratiska värden.

Stiftelsen Tryggare Sverige tar inte emot bidrag från staten, från partier eller från andra partipolitiska organisationer. Stiftelsens verksamhet bygger helt på finansiering och delaktighet från enskilda företag och bidragsgivare som har sett det som viktigt att stödja denna typ av verksamhet, inte minst utifrån ett CSR-perspektiv (Corporate Social Responsibility).

Med denna Årsrapport vill vi redovisa vår syn på läget i Sverige och samtidigt bidra till att synliggöra trygghetsfrågorna under valåret 2010. Årsrapporten innehåller ett tjugotal debattartiklar skrivna av Tryggare Sveriges medarbetare. Artiklarna handlar om viktiga händelser som inträffat under 2009, till exempel skolskjutningen i tyska Winnenden och rånet mot G4S värdedepå i Västberga, men de handlar också om situationen inom polisen, om läget i skolan och om kommunernas brottsförebyggande arbete m.m. Rapporten speglar således viktiga frågor inom trygghetsområdet som har diskuterats i Sverige år 2009.
 
  © 2017 Jure AB