Patent och pirater
   
 
Titel:Patent och pirater
Utgivningsår:2010
Omfång:144 sid.
Förlag:Centrum för näringslivshistoria
ISBN:9789197703949
Ämnesord:Immaterialrätt , Ekonomi

Pris: 150 SEK exkl. moms

 

Patenthistorien är full av spännande berättelser om stora pengar och nationella motsättningar. Ämnet står åter högt på agendan - inte minst i samband med fildelningsrättegångar och upphovsrättsproblematik.
”Patent och pirater – patentstrategier och varumärken under 100 år” ger en unik inblick i hur företag som Ericsson, Alfa Laval och ABB arbetat, och arbetar, med att bevara sitt intellektuella kapital. Skriften tar ett brett anslag och berättar bland annat om patentens historia och särskilda upphovsrättsrättsliga aspekter, exempelvis från modebranschen.

Journalisten och författaren Mats Wickman är redaktör för rapporten som bygger på ett seminarium som Centrum för Näringslivshistoria arrangerade i maj 2009.


Med hemvist i både näringsliv och forskarvärld ger skribenterna en bred bild av historia och nutid. Möt - Lars Björklund, f.d. överdirektör för Patent- och registreringsverket - Anders Lindgren, patentkonsult vid BRANN AB - Marianne Dahlén, doktor i rättshistoria - Mats Larsson, professor i ekonomisk historia - Fredrik Tell professor i företagsekonomi och - Gustav Brismark, Ericsson Patent and Strategy Portfolio, som ger sina bidrag till och belyser en av vår tids viktigaste samhälls- och näringslivsfrågor.
 
  © 2017 Jure AB