Varumärket
� Strategi och juridik
   
 
Författare:Mårtenson Rita , Ateva Marcus , Svensson Carl Anders
Titel:Varumärket � Strategi och juridik
Utgivningsår:2013
Omfång:284 sid.
Förlag:Studentlitteratur
ISBN:9789144042640
Ämnesord:Immaterialrätt , Marknadsföring , Marknadsrätt

Pris: 597 SEK exkl. moms

 

Varumärkesbyggandets strategi och juridik

Företagen satsar allt mer på att bygga upp och utveckla starka varumärken. De satsar emellertid inte alltid lika mycket på att ge dem ett juridiskt skydd. Denna sårbarhet kan stå dem dyrt. Varumärket är uppbyggt runt idén att det gagnar företag om marknadsförare och jurister samarbetar. Båda yrkeskategorier arbetar med samma varumärken och måste därför kunna se på dessa i såväl ett marknadsförings­mässigt som ett juridiskt perspektiv. Ju tidigare i planeringen detta sker, desto bättre är det. Innan ett varumärkeskännetecken står för något är det billigt att förändra eller förkasta det. I ett senare skede när det är laddat med innebörder kostar det betydligt mer att göra förändringar.

Varumärket – strategi och juridik är uppbyggd runt tre delar. I den första delen presenteras betydelsen av varumärken och varumärkesstrategier i ett marknadsföringsperspektiv. Den första delen följs av en omfattande genomgång av varumärkesbyggande i ett juridiskt perspektiv. Den andra delen bygger på den nya varumärkeslagen, i ett immaterialrättsligt perspektiv, och ger exempel på hur varumärkeslagstiftningen har tillämpats i ett antal rättsfall. Den tredje och sista delen i boken handlar om det marknadsrättsliga skyddet för varumärken samt det immaterialrättsliga sanktionssystemet.

Boken är tänkt att användas i utbildningar inom området, såsom på jurist-, reklam- och ekonomutbildningar. Boken är även användbar för yrkesverksamma inom näringslivet.
 
  © 2017 Jure AB