Introduktion till EU
   
 
Författare:Bernitz Ulf , Kjellgren Anders
Titel:Introduktion till EU
Upplaga:6 uppl.
Utgivningsår:2018
Omfång:166 sid.
Förlag:Norstedts Juridik
ISBN:9789139208129
Ämnesord:EU-rätt

Pris: 242 SEK exkl. moms

 

Sverige har varit med i EU i över tjugo år men många frågar sig nog vad medlemskapet egentligen innebär. Stämmer det att medlemsländerna alltid
måste göra som Bryssel bestämmer? Hur mycket inflytande har ett mindre land som Sverige? Och vad kommer att hända efter Brexit?

Denna bok, nu i färsk och uppdaterad ny upplaga, är en aktuell och lättillgänglig framställning om EU utifrån ett svenskt perspektiv. Den behandlar bland annat:

• hur EU kommit till
• hur unionen styrs
• hur maktstruktur och regelverk ser ut

Särskild tonvikt ligger på viktiga och centrala områden som den inre marknaden och de fyra friheterna, euron, konkurrensen, det utrikes- och säkerhetspolitiska samarbetet samt medborgarnas ställning och rättigheter. Även övergripande frågor som ”Vart går EU?” behandlas.

Boken riktar sig både till den intresserade och till den som behöver veta mer om EU för sitt arbete. Den är lämplig för högskoleutbildningar där det finns behov av en grundläggande orientering om EU och passar även för fördjupade gymnasiestudier. Denna upplaga har uppdaterats bland annat med hänsyn till de senaste årens snabba utvecklingen, inte minst de olika kriser som ställt, och alltjämt ställer, EU inför stora utmaningar.
 
  © 2017 Jure AB