Arbetsmiljölagen
� Med kommentar
   
 
Författare:Ericson Bo
Titel:Arbetsmiljölagen � Med kommentar
Upplaga:15 uppl.
Utgivningsår:2019
Omfång:327 sid.
Förlag:Studentlitteratur
ISBN:9789144126364
Typ av verk:Lagkommentar
Serie:Arbetsrättsbiblioteket
Ämnesord:Arbetsrätt

Pris: 380 SEK exkl. moms

 

Arbetsmiljölagen – med kommentar är en lättförståelig och metodisk genomgång av lagens innehåll – paragraf för paragraf. Under framställningen och genomgången hänvisar författaren till ett stort antal rättsfall från Arbetsdomstolen. Rättsfallen är dessutom samman­ställda i ett fylligt och mycket användbart rättsfallsregister, vilket bidrar till att öka bokens användbarhet.


Boken ingår i Studentlitteraturs serie Arbetsrättsbiblioteket som innehåller böcker inom arbetsrätten med kommentarer till olika arbetsrättsliga lagstiftningar. Serien har funnits i över trettio år och revideras löpande. Den består av följande böcker – alla med för­djupande kommentarer och rättsfall:

• Anställningsskyddslagen, Lena Isenstam, Malin Wulkan & Martin Wästfelt
• Arbetsmiljölagen, Bo Ericson
• Arbetsrätt i praktiken, Lars Viklund & Martin Wästfelt
• Förtroendemannalagen, Erland Olauson
• Medbestämmandelagen, Dan Holke & Erland Olauson
• Semesterlagen, Bo Ericson & Kurt Eriksson

Arbetsmiljölagen – med kommentar är användbar för skyddsombud, arbetsmiljöombud, skyddskommittéledamöter, arbetsmiljö­ansvariga hos olika arbetsgivare, juridiska experter och för alla som behöver en praktisk fackbok när frågor dyker upp, i arbetslivet eller i utbildningssammanhang. Den är även lämplig som kurslitteratur i arbetsrättsliga utbildningar på akademisk nivå.
 
  © 2017 Jure AB