God man & förvaltare
� En praktisk vägledning
   
 
Författare:Hansson Tommy
Titel:God man & förvaltare � En praktisk vägledning
Upplaga:5 uppl.
Utgivningsår:2019
Omfång:217 sid.
Förlag:Björn Lundén Information
ISBN:9789176951682
Ämnesord:Familjerätt

SLUT på förlag

 

GOD MAN & FÖRVALTARE - en praktisk vägledning - vänder sig till dig som är eller funderar på att bli god man. Boken bygger på författarens mångåriga erfarenhet från uppdrag som god man och förvaltare.

Du läser utförligt om vad det innebär att vara god man, vad som förväntas av dig och hur du löser olika svårigheter du ställs inför. Det är mycket man måste sätta sig in i, och mycket att ta reda på för att komma igång med sitt uppdrag på ett bra sätt. Boken hjälper dig från de första stapplande stegen när du fått ditt förordnande och ska träffa huvudmannen till alla kontakter med olika myndigheter, hantering av ekonomin och allt praktiskt som behöver göras.

Stort utrymme ägnas åt den lite knepiga årsräkningen och hur du undviker fällor och fel i arbetet med att få den att stämma. Du får även tips på hur du felsöker årsräkningen.

- Bra praktisk hjälp ges till gode mannen. Konkreta råd hur olika situationer ska hanteras ges - inte bara lagregler. Rekommenderas varmt. (Stockholms överförmyndarnämnd)
 
  © 2017 Jure AB