Juridikens nycklar
� Introduktion till rättsliga sammanhang, metoder och verktyg
   
 
Författare:Papadopoulou Frantzeska , Skarp Björn
Titel:Juridikens nycklar � Introduktion till rättsliga sammanhang, metoder och verktyg
Upplaga:2 uppl.
Utgivningsår:2021
Omfång:326 sid.
Förlag:Norstedts Juridik
ISBN:9789139023388
Ämnesord:Allmän rättslära , Offentlig rätt , Förmögenhetsrätt

Pris: 463 SEK exkl. moms

 

Juridikens nycklar ger grundläggande information om hur rättssystemet är uppbyggt och introducerar de mest centrala rättsområdena inom civilrätten och den offentliga rätten. Boken hjälper läsaren att orientera sig i rättssystemet och behandlar frågor som: Vad behöver man veta för att lösa och förebygga juridiska problem? Hur avgörs rättsliga tvister? Hur resonerar och argumenterar man inom juridiken? Hur tolkas juridiska regler och vilken roll spelar det juridiska språket när man presenterar frågeställningar, utredningar och lösningar?

Utgångspunkten är svensk rätt, men även EU-rätten och internationella influenser beaktas. Juridikens nycklar vänder sig främst till studenter på kurser med juridiska inslag eller nybörjare på jurist­programmet. Boken är även värdefull för den som söker inblick i juridik inom ramen för sitt arbete eller utifrån ett allmänt intresse.

I denna andra upplaga har flera scheman och illustrationer tillkommit. Författarna har dessutom utvecklat och byggt ut de offentligrättsliga delarna i boken. Detta har på ett lägligt sätt sammanfallit med att en ny förvaltningslag och en ny kommunallag har trätt i kraft sedan den första upplagan kom. Ett exempel på en annan nyhet som har kommit under samma tid är att personuppgiftslagen har ersatts av EU:s dataskyddsförordning, GDPR.
 
  © 2017 Jure AB