Affärsjurist
� En bok om yrket
   
 
Författare:Ohrling Ulf
Titel:Affärsjurist � En bok om yrket
Upplaga:2 uppl.
Utgivningsår:2021
Omfång:97 sid.
Förlag:Jure
ISBN:9789172238657
Ämnesord:Allmänna verk och samlingsverk , Förmögenhetsrätt

Pris: 180 SEK exkl. moms

 

Det här en bok som, nu i den andra reviderade upplagan, riktar sig till jurister som är i slutet av juristutbildningen eller början av en yrkeskarriär, men även till äldre jurister som på ett enkelt och snabbt sätt vill bredda sin erfarenhetsbas eller få nya perspektiv. Den behandlar utifrån författarens personliga erfarenheter många aspekter av yrket som i regel inte lärs ut på juristutbildningen. I boken får du insikter om livet på advokatbyrå, hur man blir delägare, konkreta tips kring förhandlingar, hur man skriver avtal och promemorior, tänker strategiskt vid tvister samt hanterar klienter.

Vidare får du ta del av en hel del lärdomar inom en rad andra relevanta områden baserade på författarens praktiska erfarenheter som affärsjurist under ca 35 år.

Ulf Ohrling, som har avslutat sin advokatkarriär, har varit mångårig delägare hos Vinge och Mannheimer Swartling. Genom boken önskar han ge tillbaka lite till det yrke som han älskat så mycket. Ulf är sedan 2004 verksam i Kina och är baserad i Hongkong där han sedan 2019 bedriver konsultverksamhet genom Ohrling Advisory Ltd.

Sagt om första upplagan:

”Boken är bara på drygt 90 sidor men Ohrling lyckas i detta korta format kasta ljus över alla möjliga aspekter av verksamheten och livet på en affärsjuridisk advokatbyrå. Dessutom ger han värdefulla tips. Boken borde – och här kostar jag på mig lite textreklam – läsas av alla som står i begrepp att börja eller nyss börjat på en affärsjuridisk advokatbyrå.”

Christer Danielsson, i Advokaten 1/2021, dåvarande ordförande för Advokatsamfundet

”Jag har just läst din bok med stor behållning. De allra flesta av de råd du lämnar framstår som kloka. Jag har redan tipsat ett par notarier, på väg till byrå, om boken.”

Christoffer Démery, chefsrådman, Södertörns tingsrätt
 
  © 2017 Jure AB