Glutenfritt (NY UPPLAGA)
� gott och enkelt
   
 
Författare:Elding-Pontén Margareta
Titel:Glutenfritt (NY UPPLAGA) � gott och enkelt
Anmärkning:Utkommer i januari 2022. Se ett smakprov på boken genom att klicka på Ladda hem pdf-fil nedan.
Upplaga:3 uppl.
Utgivningsår:2021
Omfång:192 sid.
Förlag:Jure
ISBN:9789172238671
Produkttyp:Inbunden
Ämnesord:Övrigt

Preliminärt pris: 234 SEK exkl. moms

 

Ladda hem pdf-fil 
Glutenfritt – gott och enkelt är boken för personer med celiaki (glutenintolerans), för deras släktingar och vänner och för andra, som är intresserade av celiaki och glutenfri bakning. Här beskrivs på ett enkelt men ingående sätt celiaki, gluten och skillnaden mellan att baka med och utan gluten.

Boken är fullmatad med recept på många olika sorters matbröd – från hönökakor och korvbröd till knäckebröd, kavring och surdegsbröd. Här finns också recept på kakor, bullar, kex, pajer, pizzor, våfflor och frukostflingor. Boken kompletteras med många värdefulla tips om bakning och förklarande information om en mängd olika ingredienser.

Recepten i boken kan med lätthet följas även av personer, som i vanliga fall bakar med gluten. Kanske vill man överraska sin gäst med hembakat glutenfritt?

Margareta Elding-Pontén föddes i Lund 1966 och disputerade i kemi 1997. Hon har sedan sin celiakidiagnos 2004 ett stort intresse för forskningen inom celiakiområdet. Med denna bok vill hon sprida både kunskap om celiaki och sin bakglädje med filosofin att matbröd ska vara saftigt, gott och hållbart. För det är enkelt att baka gott glutenfritt efter recepten i denna bok. Margareta här även givit ut barnboken Lotta och Tarm-Ludde.
 
  © 2017 Jure AB