Notarietvistemål
   
 
Författare:Holmgård Lars
Titel:Notarietvistemål
Upplaga:3 uppl.
Utgivningsår:2022
Omfång:366 sid.
Förlag:Norstedts Juridik
ISBN:9789139026075
Ämnesord:Straffrätt , Offentlig rätt

Pris: 445 SEK exkl. moms

 

Notarier och beredningsjurister vid tingsrätter arbetar med tvistemål i stor utsträckning. I många fall handlägger de målen självständigt från stämningsansökan till dom. I andra fall gör de inhopp i ordinarie domares mål. Ofta stöter notarien eller beredningsjuristen på praktiska problem i hanteringen av målen.

Notarietvistemål är en praktisk handbok med ambitionen att ge svar på de frågor som kan dyka upp vid handläggningen av T-mål och FT-mål. Exempel på sådant som behandlas i boken är vad man gör när en part är i konkurs, om ett FT-mål kan ändras till att bli ett T-mål och vice versa, vilka frågor man bör ställa vid en muntlig förberedelse samt när man ska meddela inhibition. I denna tredje upplaga har tillkommit avsnitt om det det europeiska småmålsförfarandet samt om rättelse och komplettering. I övrigt har ett stort antal ändringar och tillägg gjorts.

Notarietvistemål vänder sig i första hand till notarier och beredningsjurister vid tingsrätter. Även mer erfarna jurister kommer att ha utbyte av boken.
 
  © 2017 Jure AB