Processjuristens dom
� Och råd till andra, m.m.
   
 
Författare:Flygt Olle
Titel:Processjuristens dom � Och råd till andra, m.m.
Utgivningsår:2022
Omfång:225 sid.
Förlag:Jure
ISBN:9789172238725
Ämnesord:Processrätt , Biografier och memoarer

Pris: 346 SEK exkl. moms

 

Nämen, titta här, ännu ett helt unikt litterärt verk om kommersiella tvister, skrivet av en man i övre medelåldern?!?

I boken bjuder Olle Flygt med dig på en 30-årig personlig resa från ung och hungrig jurist på stora byrån till fri och oberoende rådgivare och skiljedomare med storbyråkarriären bakom sig. Det går fort. Alldeles för fort. Det är triumfer och misslyckanden. Han observerar andra. Han dömer sig själv. Han ger råd. Säkert alldeles för många. Han ber dig att tänka efter själv. Och att tänka efter före.

Han menar bl.a. att girighet och fåfänga inte är jättebra. Inte osäkerhet heller. Men integritet är bra. Och sorglöshet hjälper. Han skriver om individualism, personlig stil och lagarbete. Med mera.

Han citerar storheter som Nalle Puh, Vilhelm Moberg, Kim Kardashian, Leonard Cohen, Karin Smirnoff, Mikael Broomé, Debra Winger, Joakim Thåström, Hjalmar Karlgren, Sven Unger, Leif & Billy, Laleh Pourkarim, Taylor Swift, Phil Dunphy och många fler. Han fäller tårar i slutet av Erin Brockovich och han gör alldeles för många referenser till AIK, för att visa att det är sant som de säger – vi är överallt! – trots att AIK egentligen inte har nåt med bokens tema att göra.

Vem vill du vara som rådgivare/sakförare? Vem vill du ha som rådgivare/sakförare? Läs boken innan du svarar.

Förord av en gigant. Illustrationer av en idol, tillika son.


"Jag – i samma generation och med likartad bakgrund som författaren – hade stor behållning av boken och anbefaller den till läsning av alla som sysslar med tvistemålsprocesser i domstol och skiljeförfarande som sakförare men också som domare och skiljedomare."

Christer Danielsson i Advokaten nr 7, 2022.
 
  © 2017 Jure AB