Fatta lagen!
� från hatbrott till snatteri och svartjobb
   
 
Författare:Hariri Dona
Titel:Fatta lagen! � från hatbrott till snatteri och svartjobb
Utgivningsår:2019
Omfång:275 sid.
Förlag:Norstedts
ISBN:9789113091679
Produkttyp:Inbunden
Ämnesord:Offentlig rätt , Straffrätt , Allmänna verk och samlingsverk

SLUT på förlag

 

Många, särskilt unga, känner inte till sina rättigheter. Och de är inte medvetna om sina skyldigheter. Det menar juristen Dona Hariri som säger: Det är inte coolt att begå brott, det är coolare att kunna sin rätt.

Fatta lagen! är boken som gör lagen tillgänglig för alla. Till exempel förklarar den vad som är att förolämpa och vad som är förtal. Varför det aldrig är en bra idé att jobba svart eller vad samtycke till sex egentligen innebär. Om det räknas som misshandel när två personer har bestämt sig för att slåss eller om en polis har rätt att trycka upp någon mot en vägg och visitera den.

Juridik anses ofta svårt och krångligt, men här kommer lagen förklarad på ett sätt som alla kan förstå. Unga blir ofta utsatta för brott och med hjälp av den här boken ska de veta vad som gäller när - eller helst innan - de hamnar i en rättssituation.

Områden som beskrivs är framför allt sådana som unga människor berörs av; immaterialrätt, sexualbrott, misshandel, väktares befogenheter, narkotika, olaga hot, stöld och diskriminering, men även juridik kring bostäder och civil olydnad.
 
  © 2017 Jure AB