Komparativ konstitutionell rätt
   
 
Författare:Jonsson Cornell Anna , red.
Titel:Komparativ konstitutionell rätt
Upplaga:3 uppl.
Utgivningsår:2020
Omfång:367 sid.
Förlag:Iustus
ISBN:9789177371052
Ämnesord:Offentlig rätt , Internationell rätt , Utländsk rätt

Pris: 504 SEK exkl. moms

 

Komparativ konstitutionell rätt som ämne och metod är här för att stanna. Få juridiska problem är i dag renodlat nationella till sin karaktär och lösning. Vi lever i en tid av globalisering och gränsöverskridande samarbete. I denna bok ges en introduktion till den komparativa konstitutionella rättens teoretiska och metodologiska utmaningar.

EU-rättens förhållande till komparativ konstitutionell rätt behandlas ingående i ett särskilt kapitel. Därutöver behandlas nio olika konstitutionella system: Sveriges, Finlands, Tysklands, Frankrikes, Det förenade kungarikets, Turkiets, Rysslands, USA:s och Kinas.

Boken är relevant för såväl juridikstuderande som statsvetare med ett intresse för jämförande politik, praktiserande jurister i behov av en introduktion till komparativ konstitutionell rätt och ingång till olika främmande rättssystem, och övriga med ett intresse för och behov av komparativ rätt.

Medverkande författare: Thomas Bull, Iain Cameron, Anna Jonsson Cornell, Åsa Elmerot, Jaakko Husa, Anna-Sara Lind, Allan Rosas, Mona Samadi, Per Sevastik, Fredrik Sterzel, Olof Wilske.
 
  © 2017 Jure AB